Monday, June 3, 2019

Lago Di Como - Italia

De wekker ging wel heel vroeg.... om 2 uur s'nachts! Rond 3 uur hebben we de auto ingeladen en zijn vlak voor de eerste regendruppels weg gereden. En toen begon de ellende.... onweer, storm.... tot aan Koblenz maar maximaal 80 km/u kunnen rijden. Maar toen de zon opkwam werden we verblijd door de mooie aanblik van het Schwarzwald en even later de Zwitserse Alpen. De vertraging door het het onweer hadden we toen alweer goed gemaakt en we konden ons zelfs een mooie omweg veroorloven. Via Lago Di Magiorre op de Zwitserse grens naar Italie gereden. Prachtige rit! Rond half een waren we op onze plaats van bestemming: Ossuccio aan het Como meer. 




Prachtig pensionnetje met een geweldig uitzicht op het meer. Alleen een wat luidruchtige buurman, een koffieverkoper met de naam George Clooney, die 3x per dag met zijn helicopter een nesspresso ging drinken aan de overkant van het meer. Ja echt waar! George heeft een stulpje (villa met een tuin ter grootte van 2 voetbalvelden) naast ons pension opgeknapt en er zijn zomerverblijf van gemaakt! Maar ons op de koffie uitnodigen? Ho maar! 




Gelukkig hadden we op 2 minuten lopen een leuk strandkroegje met de overheerlijkste pizza's. Op dag 2 kregen we zelfs gratis een plankje met zelfgemaakte salami-worsten. De kroegeigenaar had namelijk een nieuwe hobby.... zeer lekker!




No comments:

Post a Comment