Sunday, June 9, 2019

Calange de Piana

Vanochtend even uitgeslapen en daarna eindelijk weer zo kwiek als een hoentje op weg gegaan. Naar de Calanches de Piana. De Calanges is een van de mooiste streken in Corsica. Wel een pittig autoritje. De web langs duizelingwekkende afgronden was vaak zonder vangrail en soms was de weg maar breed genoeg voor één auto. En plotseling veranderde de Corsicaanse kust van knalgroen naar knalrood! We waren in de Calanches aangekomen!







Maar oh zo mooi, het leek af en toe wel op Utah of Arizona, maar dan niet in de woestijn, maar aan zee! Prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen. 
Piana is een mooi dorpje op ongeveer 400 meter boven de zee, volgens velen 'een van de mooiste dorpjes in Frankrijk', nou valt dat wel mee, Saint Florent was mooier, maar de ligging hier is wel heel prachtig!
Ons hotel heeft een weids uitzicht op de Calanches en de Golvo de Porto, een van de mooiste baaien in Corsica. 






Een ding is minder, de boeren hebben hier de gewoonte om hun varkensmest samen te drogen met stro en daarna in brand te steken. Als er één begint, doen ze het allemaal. En zo is het bijna niet meer te controleren wie de lokale milieu wetten aan het overtreden is. Het hele dorp was op een gegeven moment in een dichte, stinkende mist gehuld en ook de zonsondergang boven de baai was gesluierd in een dichte rook en daarna in een rode mist. Hoezo 1e pinksterdag?
We konden bijna niet meer 'Le cock de Jocus' zien op het kerkplein!


Tot slot nog ff een mooie panorama foto van de Calange, ff op klikken als je hem groot wilt zien!




No comments:

Post a Comment