Monday, June 10, 2019

Calange de Piana - dag 2

Onze 2e dag in Piana. Vroeg op gestaan en naar de plage de Ficajola gereden. Een klein, prachtig strandje net onder Piana. Je moet er wel wat voor doen, de weg ernaar toe is supersmal en op de meeste plekken past er maar één auto op de volle breedte van de weg. Vervolgens was het nog een kleine 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Toen we op het strand aankwamen hadden we het bijna voor ons zelf. 



Op het strand stonden nog wat oude huisjes, maar ééntje was er nog bewoont. Tel daarbij nog 2 mooie grotten die je kunt verkennen en een heerlijk helder, bijna turquoise zee, en het plaatje is compleet. 



Rond 13 uur werd het dan toch wat drukker en zijn we de lange terugweg de berg op gestart. Halverwege begonnen er al flarden mistwolken vanaf de bergen naar onder te dalen en toen we uiteindelijk in ons hotel aan kwamen was het ineens steenkoud en mistig. Het miezelde zelfs een beetje. 



De geplande hike tocht door de Gorge de Spelunka hebben we dan maar uit veiligheidsoverwegingen afgezegd. Rond 16 uur klaarde het gelukkig weer op en scheen de zon weer! Maar vervolgens bleek er in de mist een groot ongeluk op de weg naar Cargese, hierbij was de weg versperd en ook nog eens de telefoonleiding geraakt (die hangen hier bovengronds aan palen). De Gorge was nu niet bereikbaar en we hadden ook nog eens geen internet of telefoonverbinding. Alle PIN-apparatuur deed het niet meer en je kon alleen nog maar met cash geld betalen. Gelukkig hadden we nog genoeg voor ons restaurant. Hotel betalen was een zorg voor morgen (bedankt Post-NL voor het kwijt maken van onze nieuwe creditcard!).

Hieronder nog een video die Caro gemaakt heeft van onze rit door de Calange (klik op het vierkantje rechtsonder voor een groter formaat, of op 'f' als je de video hebt gestart):



No comments:

Post a Comment