Wednesday, June 19, 2019

Bastia

De laatste dag in Corsica! Onze tijd hier is omgevlogen! Wat een prachtig eiland. Want een wonderlijke natuur en bovendien zo afwisselend. Van alpine bergen tot mediterane vissersdorpjes en van woestijnen tot rode rotspartijen zoals in de USA! 
De rit van Corte naar Bastia, waar we nog een overnachting hebben voordat we het veer naar Livorno morgen in aller vroegte moeten nemen, ging niet zo voorspoedig. 
Maar goed we hebben toch nog even genoten van Bastia. De onoficiele hoofdstad van Corsica. Ook ons beginpunt aangezien hier bijna alle veren vertrekken en aankomen. De stad is zeker mooier dan Ajaccio, de grote concurent op het eiland. 












Leuke platenzaak gevonden, de eigenaar was vlak voor zijn pension, dus we hebben nog wat leuke dingen gevonden voor weinig geld, zoals een mooie Jeff Buckley bootleg. 
En toen we tot slot ook nog een echte piratenbar tegenkwamen, op weg naar ons hotel, kon onze avond niet meer stuk. Meer dan 200 verschillende bieren op de fles en nog zo'n 10 op de tap. Goede gitaar herrie op de installatie (Flogging Molly en meer van die ierse punkbands!). En dan ook nog om de hoek van ons hotel!







No comments:

Post a Comment