Thursday, June 13, 2019

Bonifacio - dag 2

De dag zijn we begonnen met een flinke wandeling naar het natuurgebied ten zuid-oosten van Bonafacio. Vanaf de witte kliffen heb je een mooi uitzicht over het stadje en.... Sardinië! Zeer verbazendwekkend hoe dicht deze eilanden bij elkaar liggen en hoe verschillend ze zijn qua geologie en natuurlijk cultuur. Toen we bij het zuidelijkste puntje uitkwamen, kregen we zelfs een melding op de telefoon 'welkom in Italië'!


Vandaar uit weer terug naar het stadje en eerst maar eens een broodje geluncht! En vervolgens de monumentenroute gelopen tot aan het uiterste puntje van het schiereiland toe. Behoorlijk wat kilometers gemaakt op deze manier! Dus tijd voor een biertje en wijntje! 










De begraafplaats van Bonifacio zou een van de mooste van Frankrijk zijn, helaas veel was ingestort en in de steigers.... New Orleans was in elk geval mooier. Wat ze beide gemeenschappelijk hadden was een leuke kleine Caribische kroeg. Alleen was dit keer het bier op!





Russendoortje: 
De drankprijzen hier zijn al behoorlijk hoger dan de rest van het eiland vanwege de luxe plezierjachten die hier elke dag aanmeren. Het begint een beetje te lijken op Portofino in Italie, waar alles gemiddeld 4x duurder is dan de rest van Italië. Overdag betaal je 8,50 euro voor een pint Guinnes (ongeveer n halve liter). Na 22 uur ineens 10 euro! Vervolgens zijn we nog even bij onze hotelbar een shotje tequila gaan doen. Kost normaal maximaal 4 euro. Hier moesten we 18 euro betalen! Krijg je in de supermarkt in Italie een hele liter voor en heb je ook nog geld over om wat bier er bij te kopen! 
Sommige dingen zijn dan weer wel goedkoper, zoals lekkere broodjes of vers gemaakt delicatesse ijs! En goede lokale wijn in de supermarkt!
Later deze middag zijn we daarom maar eens 2 uurtjes aan het zwembad gaan liggen en wat gedronken. Ondertussen bleven de plezierboten maar aanmeren, de een nog groter dan de andere! En ze spraken vaak Russisch.... Tja, je mag niet racial profiling, maar.... toen Arny de namen van de boten eens voor de lol ging opzoeken via internet. Tja toen gingen ineens allerlei 'internet firewall' belletjes rinkelen. We doen nog maar onze blog updaten en meteen uitloggen... 












No comments:

Post a Comment