Tuesday, June 11, 2019

Ajaccio

"De alomvertegenwoordige Napoleon-cultus in Ajaccio" staat er in de reisgids. Yep, geen woord gelogen. De kleine fransoos (behoorlijk gehaat door de lokale jeugd) is hier geboren, maar is op z'n 9e het leger in gegaan... voor de rest: zie de geschiedenisboeken!
De kleine opdonder staat dan ook op elke hoek en op elk plein met een standbeeld. De ene keer afgebeeld als Ceasar, de andere keer als lachende overwinnaar. Hoezo mislukte Russiche veldtocht, hoezo Waterloo? Ach als we in Venlo een Keizerstraatje hebben en zelfs diverse kroegen genoemd naar 'le petitte opdonder', wie zijn wij om er over te klagen?



De ene na de andere souvenirshop heeft dan ook portmonees in de vorm van meneer zijn hoofddeksel of zelfs een ultra-kleine vibrerende ****** (hij scheen een zeer klein geslachtsdeel te hebben).
We zijn ook nog even langs het geboortehuis van 'Petit Bonnaparte' gelopen en daar was het best gezellig. Naast de ingang zaten wat typisch Franse oude baasjes de toeristen belachelijk te maken. Hun hondje had er weinig boodschap aan....






Maar in de smalle steegjes rond het huisje van Napoleon stikte het van de leuke eettentjes en kroegjes, zelfs 2 Irish Pubs! FEEST!




No comments:

Post a Comment