Wednesday, June 12, 2019

Bonifacio - dag 1

Vanmorgen het drukke Ajaccio achter ons gelaten en op weg gegaan naar het zuidelijkste puntje van corsica. 
De keuze was de snelle route door het binnenland met en bezoek aan de prehistorische menhirs van Filatosa of de kustweg. We wilden eigenlijk de mooie kustweg nemen, maar voor we het wisten zaten we op de snelweg door het binnenland. Dus maar een uitje langs Filatosa, stond netjes bewegwijzerd.... nog 50 km, nog 20 km, nog 5 km en vervolgens mis je de afslag omdat er geen bord bij de afslag stond! GVD! 

Ok, dan nemen we vanaf daar de mooie kustroute die een flinke omweg is, maar door prachtige vissersdorpjes en stranden zou leiden. Ook weer mooi aangekondigd met borden, en dit keer ECHT opgelet welke afrit we moesten nemen.... Helaas, niet gevonden. 



Veel te vroeg kwamen we in Bonifacio aan, onze eindbestemming. Gelukkig was dat geen straf want het is echt de mooiste plaats in heel Corsica. We blijven hier in totaal 3 dagen. De tijd totdat we konden inchecken in ons hotel hebben we daarom maar op een lekker terrasje van een Irish Pub aan de haven, verbracht!




Ons hotelkamer heeft een balkon met een heerlijk uitzicht over de jachthaven en de citadel van het stadje. 




Behoorlijk luxe ook, want het staat in een boek waarin de mooiste hotels aan de middenlandse zee worden genoemd. Helaas ook ons duurste verblijf deze vakantie, maar we vinden het nu al dubbel en dwars waard! 
Tegen de avond hebben we onze eerste verkenningstocht naar het dorpje gemaakt. Heerlijke pizza gegeten en vervolgens genoten van een mooie zonsondergang. 






Bij zo wat elk restaurant kun je verse vis eten!




En Caro was dolgelukkig toen ze een snoepwinkel in een grot ontdekte!










No comments:

Post a Comment